Spring naar content

Van geen indexatie tot topposities

Babyveilig.nl is de webshop voor de moderne ouders. Het assortiment bestaat uit alleen maar veilige producten en Babyveilig is exclusief dealer van diverse bekende merken.

logo

Challenge.

Een aantal jaar geleden kwamen wij in contact met Babyveilig.nl. Zij waren op dat moment al zeer succesvol in de online verkoop via kanalen zoals Bol.com. Helaas was de webshop niet SEO-vriendelijk en niet goed geïndexeerd in Google. De uitdaging van Babyveilig was dan ook hoe zij bovenaan Google gevonden kunnen worden op relevante zoektermen.

Oplossing.

Seotech heeft Babyveilig advies en ondersteuning geboden bij het selecteren van een geschikt webshop systeem. Na afweging van de eisen en wensen heeft men besloten gebruik te maken van Lightspeed Ecom. Deze oplossing biedt gelegenheid om diverse koppelingen te realiseren met o.a. fulfilment centra en boekhoudpakketten. Tevens is de site nu zoekmachine-vriendelijk. Na de begeleiding bij de nieuwe webshop hebben we copywriting / website teksten verzorgd.

Om ervoor te zorgen dat Babyveilig de concurrentie verslaat op competitieve zoektermen zoals ”Babyzen YoYo”, ”Easywalker Harvey”, ”Babywinkel”, ”Recaro autostoeltje” enz zijn we aan de slag gegaan met linkbuilding. Door de inzet van onze linkbuilding-infrastructuur in de categorie ”baby en kind” hebben we de site inmiddels op veel zoektermen op de eerste pagina.

126%

Meer organisch verkeer

2,54%

Conversie

76%

Meer omzet t.o.v. zelfde periode vorig jaar

Resultaat.

De site is op veel zoekwoorden vindbaar gemaakt en krijgt daardoor veel meer verkeer. Het verkeer op de site converteert beter en de omzet is aanzienlijk gestegen. Daarbij zijn de Trust-Flow en Domain-Authority aanzienlijk verbeterd.

Het succes van Babyveilig is ook bij leveranciers niet onopgemerkt gebleven en hierdoor is Babyveilig nu preferred partner van Babyzen.

Gerelateerde cases